Iris, Roos en Celina: Wereldkampioenen

Nieuwkoop – Iris Sassen (13) en Roos den Besten (13) uit Papenveer en Celina Byrne (16) uit Langeraar zijn in het Paasweekend wereldkampioen twirlen geworden met hun pomponteam.

De drie hebben in het afgelopen Paasweekend meegedaan aan het WK twirl in Lillehammer Noorwegen. Bij deze wereldkampioenschappen, die eens in de drie jaar gehouden worden,streden 18 landen om de wereld titels waaronder o.a. Amerika, Canada, Rusland en een 71 deelnemers tellende Nederlandse equipe. Bovengenoemde dames deden naast hun solo twirl onderdelen ook mee in het nationale pompon team “Synergy”en werden met een wervelende show wereldkampioen en hebben favoriet Amerika verslagen.

Met het Synergy large twirlteam behaalden ze een mooie derde plaats. Iris en Roos die ook deelnamen met het KNA junior twirl team en dance team uit Noordwijk hebben hiermee respectievelijk een mooie, 3de en 4de plaats behaald en een 4de plaats met hun duo optreden in de preteen leeftijdsklasse.

Solistisch behaalde Celina in de junior categorie een prachtige 5de plaats met haar 2 baton routine. Ze had gehoopt op een plaats in de top 6 en dat is haar gelukt. De Amerikanen slepen bijna altijd het eremetaal in de wacht.

Iris eindigde in de preteen klasse na een spannende finale als 9de met haar 2 baton en Roos wist in diezelfde finale een 8ste plaats te behalen met haar 1 baton routine. Zij werd verder 14de met het onderdeel strutting en 15de met het 2 baton onderdeel.

Het waren vier spannende en mooie wedstrijd dagen met geweldige internationale twirl en pompon optredens in het zonovergoten maar ijskoude Lillehammer waar de meiden verbleven in het Olympisch dorp waar in 1994 de Olympische winterspelen plaats vonden.

Nu hebben de dames eerst even een paar weken rust om vervolgens weer aan het nieuwe wedstrijdseizoen te beginnen.