Jaap Zevenhoven exposeert in Ter Aarse bieb

Ter Aar – Jaap Zevenhoven exposeert in de komende periode in Bibliotheek (voorheen De Aarlezer).

Na de succesvolle expositie van de kunstwerken van de Bodegraafse kunstschilder Harmen Kooistra, geeft ‘De Bibliotheek’ in Ter Aar aan het Beukenpad  in de periode 9 mei t/m 4 juli ruimte aan de pentekeningen en andere werken van Jaap Zevenhoven. (zie foto)

Jaap is geboren in 1944 in Langeraar en getogen in Korteraar, waar hij nog altijd naar volle tevredenheid aan de Korteraarseweg woont.
In het begin van zijn werkzame leven heeft hij op een Architectenbureau in Alphen aan den Rijn gewerkt. Later begon hij als zelfstandige zijn eigen ‘Bouwkundig Adviesbureau J.M. Zevenhoven in Ter Aar’, dat hij inmiddels heeft overgedragen aan zijn zoon Tristan.
Veel karakteristieke woningontwerpen van zijn hand zijn in Ter Aar en omgeving terug te vinden.
Vanuit zijn vak en een cursus bij Parkexpressie heeft hij de liefde voor tekenen en schilderen gekregen.
Zijn expositie bestaat uit werken die nog in zijn bezit zijn en ook kopieën van werken die hij gemaakt heeft en die inmiddels bij diverse liefhebbers hun weg hebben gevonden.
Jaap maakt graag pentekeningen van oude en nieuwe bouwwerken -al dan niet op aanvraag-  in zijn nabije omgeving.
Voor velen zal een bezoek aan zijn expositie aan hen een “o, ja beleving” ontlokken.
De Bibliotheek aan het Beukenpad 1 in Ter Aar is geopend op : maandag, woensdag , woensdag en vrijdag van 14:00 tot 17:00 uur, dinsdag  van 18:30 tot 20:30 uur en zaterdag van 10:00 tot 12:00 uur.

In de bibliotheek-vitrine wordt binnenkort de autobussen-expositie van Jan Mooijekind uit Roelofarendsveen gewisseld met de olifanten-verzameling van zijn vrouw Ina.