Jan de Vries directeur Rijnvicus

Regio – Jan de Vries begint op 1 maart als directeur van werkbedrijf Rijnvicus. Zo staat op alphens.nl te lezen.

Momenteel werkt De Vries als directeur bestuurder van Rijnhart Wonen, een woningcorporatie met 3500 woningen in Leiderdorp en Zoeterwoude. Eerder was hij plaatsvervangend directeur van WonenCentraal (nu Woonforte).

Hij is opgeleid als bedrijfseconoom en heeft jaren gewerkt in de werving- en selectiebranche. “Het motto ‘werk is de beste zorg voor mensen’ spreekt mij bijzonder aan. Hoe meer mensen kunnen meedoen in de maatschappij, hoe beter. Ik zie er naar uit verbindingen te leggen met het Alphense bedrijfsleven”, aldus Jan de Vries.

Samen met zijn vrouw woont Jan in Alphen aan den Rijn en runt een pleeggezin. Hij was maatschappelijk actief, onder andere bij Het Kruispunt en Fada Theatre, een professioneel theatergezelschap dat bestaat uit Syrische vluchtelingen.

Rijnvicus
Vanaf 1 januari 2018 is Rijnvicus een nieuwe organisatie met focus op werk en een samenvoeging van de Sociale Werkplaatsvoorziening Alphen aan den Rijn (SWA), het Werkgeversservicepunt en het re-integratieteam van de gemeente Alphen aan den Rijn. Via dienstverleningsovereenkomsten voert Rijnvicus ook de Participatiewet (onderdeel werk) uit voor de gemeenten Nieuwkoop en Kaag & Braassem.

Bron: alphens.nl / foto: Gem. Alphen aan den Rijn