Jetze Plat blijft winnen

Emmen – Jetze Plat blijft uitstekend presteren. afgelopen weekend won hij het Wereldbeker klassement en vestigde hij een Wereldrecord marathon voor handbikers!

Emmen Bert Willems

Vrijdag 30 juni en zaterdag 1 juli stond in het teken van de derde en laatste wereldbekerwedstrijd van seizoen 2017. Na eerdere wedstrijden in Italië en Oostende stond Plat nog eerste in het klassement en dus stond er in Emmen een belangrijke taak te wachten voor de 26 jarige handbiker uit Vrouwenakker.

Vrijdag om 13.59 uur stond Plat aan de start voor de 16,7 kilometer lange tijdrit. De race tegen de klok verliep zeer goed. De snelste handbike tijd van de dag met een tijd van 25 minuten en 25 seconden. Dit was goed voor zijn vijfde Wereldbeker overwinning.

Zaterdag, om 13:00 uur, klonk het startschot voor de wegwedstrijd over 60 kilometer. In zeer natte omstandigheden werd het een zeer zware afvalrace met een gemiddelde van bijna 40 kilometer per uur. Plat was in staat om goed te blijven volgen en wist uiteindelijk nipt de sprint te winnen van de Poolse Rafael Wilk.

Tijd voor rust was er echter nog niet. Direct na de wedstrijden in Emmen vertrok Plat naar het Duitse Heidelberg voor een wedstrijd met het Wolturnus pro handcycling team. Op dit super snelle parkoers bleek Plat in staat om het Wereldrecord op de klassieke marathon afstand van 42,195 kilometer aan te scherpen naar 57 minuten en 39 seconden, een gemiddelde snelheid van liefst 44 kilometer per uur. Een zeer sterk weekend wat vertrouwen geeft voor de Wereldkampioenschappen, eind augustus in Zuid-Afrika.

Foto bron: Bert Willems