Jetze Plat was te gast in studio

Ter Aar – Afgelopen vrijdagavond om 19.00 uur was de tweede aflevering van het nieuwe sportprogramma “De Kale Kenners”, de opwarmer voor het sportweekend. Theo Leliveld, Ed van Vliet en André van der Voort bespraken in deze uitzending het regionale voetbal in het eerste uur met een prominente gast uit onze regio uit deze sport en het tweede uur werd ingeruimd voor een gast, die niet uit het voetbal afkomstig is…

img_2668-verkleind

Ludo Pistorius, hoofdtrainer van Nicolaas Boys, had alle ruimte om zijn visie toe te lichten aan de heren, die hem soms kritisch ondervroegen. Het tweede uur kreeg Jetze Plat, paralympisch kampioen van Rio, alle aandacht op zich gevestigd. Hij nam de heren mee in zijn wereld van het handbiken, de trainingen en arbeid die vooraf gaan aan zo’n prestatie en blikte terug op het meest succesvolle seizoen uit zijn carrière. Een zeer boeiende uitzending was het gevolg en het respect voor deze atleet is na deze aflevering alleen maar groter geworden.

In de volgende uitzending zal opnieuw het eerste uur gevuld zijn met voetbal. Voor het tweede uur wordt opnieuw een niet alledaagse sport belicht: Snelwandelen. Nationaal kampioen Rob Tersteeg is uitgenodigd om met de drie heren aan tafel te gaan. Dat belooft weer een leuke uitzending te worden op vrijdagavond 4 november om 19.00 uur.

Auteur: Andre van der Voort