Jeugd aan het werk voor Vette Vogeldagen

Nieuwkoop – De jeugd kan in het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten cupcakes en pindaslingers maken voor de Vette Vogeldagen.

Persfoto Natuurmonumenten - OERRR Natuurdag Vette Vogels_Maurits Giessen

Snoepslinger voor de vogels (foto: NM / Maurits Giessen)

Veel vogels zijn vertrokken naar het zuiden en sommige dieren houden een winterslaap. Die merken weinig van de kou. Maar de vogels die hier blijven, moeten juist extra hun best doen om voedsel te vinden. Als het buiten vriest en de grond hard is, kunnen ze best wat extra’s gebruiken.

Vogelsnacks
Maak de lekkerste vogelsnacks in Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen. We leren je hoe je zelf cupcakes en pindaslingers maakt en hoe je een dennenappel in een snackbar omtovert. Vind je het ook leuk om te weten hoe ieder vogeltje gebekt is? Doe dan mee met het vogelgeluidenspel. Tijdens het knutselen kun je jouw eigen Vette Fantasievogel maken en tover je een berg boomblaadjes om tot schattige vogeltjes. Word jij helemaal blij van knutselen en vogels? Kom dan naar de OERRR Natuurdagen Vette Vogels in Nieuwkoop!

Wie, wat, waar
Datum: donderdag 28 december en vrijdag 29 december 2017; Tijd: 28 december om 11.00 uur, 12.30 uur en 14.00 uur, 29 december om 12.30 uur en 14.00 uur ; Wie: 4-12 jaar (onder begeleiding van een ouder); Kosten: Kind t/m 12 lid / Kind van OERRR € 5,00; Kind t/m 12 niet lid € 8,00 (Volwassenen mogen gratis naar binnen, max. 2 begeleiders per kind.); Waar: Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen, Dorpsstraat 116, Nieuwkoop.
Kijk voor meer informatie of om je aan te melden voor een activiteit op: www.natuurmonumenten.nl/bcnieuwkoopseplassen