Jeugd centraal in koffieconcert

Aarlanderveen – Het tweede koffieconcert van Muziek uit ‘t Hart is op zondag 21 oktober in Studio Oosterman. Twee ensembles, beide jong, enthousiast en barstensvol talent, treden op.

Saxofoonkwartet “De kop van riet”

Het saxofoonkwartet “De kop van riet” omschrijft zichzelf als ‘fris en fruitig’. Vier enthousiaste twintigers – twee jongens en twee meiden –  uit de Zaanstreek spelen een gevarieerd en technisch uitdagend programma van klassiek tot swing. Zij spelen onder andere werken van Handel, Piazzolla en Monti, maar ook jazznummers van Irving Berlin en Joe King Oliver.

Het tweede ensemble is het opleidingsorkest van muziekvereniging DSS uit Aarlanderveen. Dit orkest staat inmiddels al geruime tijd onder de muzikale leiding van de getalenteerde Zoran Rosendahl. Zoran zoekt qua repertoire altijd naar de balans tussen voor de jeugd bekende muziek, nieuwe arrangementen of composities en ‘klassiek’ repertoire uit de blaasmuziek dat iedere jonge muzikant zou moeten kennen. Het opleidingsorkest brengt deze zondag onder andere Pirates of the Caribbean, Gulliver’s Travels en Joyride van Andrew Pearce.

Het koffieconcert op zondag 21 oktober begint om 12.00 uur in Studio Oosterman aan het Noordeinde 62 te Aarlanderveen. De toegang is gratis. Meer informatie over de organiserende stichting Muziek uit ‘t Hart is te vinden op www.muziekuithethart.nl en op www.facebook.com/muziekuitthart