Jeugd wil trapveldje terug

Nieuwkoop – Geert, Jonah, Mees, Levi en Siep hebben donderdag 15 september gepleit voor het terug aanleggen van een trapveldje in Nieuwkoop.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De jongens boden burgemeester Buijserd meer dan tweehonderd handtekeningen aan als zijnde steunbetuigingen voor het in ere herstellen van het trapveldje nabij het hertenkampje.

Anderhalf jaar geleden begon Rijnland met het herstellen van het dijklichaam en daarvoor moest onder andere het hertenkamp wat verplaatst worden. Dat kwam weer op de plaats van het trapveldje, dat daardoor verdween. Omdat het een tijdelijke verplaatsing van het hertenkampje betrof, menen de jongens en veel omwonenden dat ook het trapveldje weer terug zou komen.

Dat lijkt niet te gaan gebeuren, omdat de Jumbo supermarkt gaat uitbreiden. Het pand wordt wat groter en er moet wat meer parkeerruimte bij. De jongens vinden voetballen tussen de auto’s niet fijn en ook automobilisten zullen dat niet waarderen. Het verderop gelegen evenemententerrein is geen goede optie, want het is A wat verder weg en B spelen er vaak grotere kinderen. ‘Dan is er geen plaats voor ons,’ zo vertelden de jongens.

Na de overhandiging van de handtekeningen, beloofde de burgemeester dat hij de verantwoordelijke wethouder zal vragen e.e.a. te gaan onderzoeken.