Jubilerend kamerkoor geeft concert ‘Let us dance’

Nieuwkoop – Het Nieuwkoopse Kamerkoor Tricinium viert dit jaar zijn 25-jarig jubileum met een goed gevulde concertagenda. Op zaterdag 19 november geeft het koor het themaconcert ‘Let us dance’ in de Gereformeerde kerk in Nieuwkoop. Tijdens dit concert wordt muziek uit de achttiende en twintigste eeuw van zeven Engelse componisten gezongen.

Uitgevoerd wordt:

Uit de Coronatium Anthems van George Friedrich Händel zingt Tricinium de vrolijke barok-liederen ‘The King shall rejoice’ en ‘My heart is inditing’. Uit de twintigste eeuw klinken onder andere ‘Ceremony of Carols’ van Benjamin Britten, ‘Cantus Triquetrus’ van Carl Jenkins en ‘The Dance’ en ‘Spanish Serenade’ van Sir Edward Elgar. Ook andere twintigste-eeuwse beroemde componisten als John Rutter, William Wadeley en George Dyson ontbreken niet.

Kamerkoor Tricinium staat onder leiding van Johan de Keizer en wordt op piano begeleid door Jaco Kruijswijk. Kim Bosch begeleidt dit concert op de hobo.

Waar?

Het concert ‘Let us dance’ wordt gegeven op 19 november, om 20.15 uur, in de gereformeerde kerk aan de Achterweg 4 in Nieuwkoop. Vuurkorven zullen de ingang van de kerk aangeven. Kaarten in de voorverkoop kosten € 10,- en zijn te verkrijgen bij . Albert Heijn en Primera in Nieuwkoop, Coop in Nieuwveen, Primera in Ter Aar en boekhandels Haasbeek in Alphen a/d Rijn. Aan de zaal kosten de kaarten € 12,-.
Kijk voor meer informatie op de website:  www.NMTkoren.

img_0777