Jubileum 25 jaar fysiotherapeut

Nieuwkoop – Op 1 december 2018 is het precies 25 jaar geleden dat Barrie Boonstra in Nieuwkoop als fysiotherapeute aan het werk ging; eerst bij Bakker Blommers en sinds 2011 bij Bakker & De Vos. Een zilveren jubileum.

Nadat Barrie eerst haar studie biologie had afgerond besloot ze toch zich te gaan richten op het vak van fysiotherapeut en, eenmaal afgestudeerd, kon ze aan het werk in het dorp waar ze voor haar studietijd altijd gewoond had.

In eerste instantie als algemeen fysiotherapeut maar later meer en meer als specialist in de behandeling van bekkenklachten en als begeleidster van de zwangerschapsgymnastiek. In die rol, ZwangerFit instructeur, heeft ze al vele vrouwen mogen begeleiden tijdens de zwangerschap en ook in de periode na de bevalling.

In die jaren bleek Barrie ook de grote animator op het gebied van Sportief Wandelen; dankzij haar zijn er al vele jaren gezellige wandel-trainingsgroepen die wekelijks met veel enthousiasme bij elkaar komen.

Gaandeweg kreeg ze steeds meer interesse in de behandeling van mensen met een chronische aandoening zoals COPD en hart en vaatziekten. Om deze rol nog beter aan te kunnen volgde ze de opleiding tot Master chronische ziekten in Leiden en de laatste jaren is Barrie de specialist op dat gebied binnen Bakker & De Vos, Centrum voor bewegen en gezondheid.

In al die jaren is Barrie een zeer bescheiden mens gebleven maar ze werd en wordt door haar patiënten op handen gedragen en ook wordt ze erg gewaardeerd door haar collega’s binnen de praktijk. Die willen haar dan ook van harte feliciteren met haar 25 jarig jubileum en hopen dat ze nog jaren binnen de praktijk werkzaam zal blijven.