Julian is voorlees topper

Nieuwkoop – Julian Bennen van Basisschool De Zilveren Maan uit Nieuwkoop heeft op 19 april de provinciale finale van De Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen.

julian1

Daardoor mag Julian op woensdag 17 mei de provincie Zuid-Holland vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd, die gehouden wordt in Schouwburg Amstelveen. Daar neemt Julian het op tegen de andere elf provinciale finalisten. De uiteindelijke winnaar mag zich een jaar lang ‘De Nationale Voorleeskampioen 2017’ noemen.

Naast het voeren van die titel, is de winnaar voor een jaar kinderdirecteur van het Kinderboekenmuseum. Hij of zij krijgt een belangrijke rol bij de start van tentoonstellingen en evenementen en zal erop toezien dat het museum leuke dingen organiseert voor kinderen van 3 tot en met 13 jaar.

Julian las tijdens de provinciale finale een fragment voor uit het boek ‘Gips’ van Anna Woltz. Dat lukte goed, mede dankzij de tip van zijn meester om de rust te bewaren.

Een knappe prestatie om provinciaal voorleeskampioen te worden. Hiervoor heeft Julian het moeten opnemen tegen maar liefst ruim 430 schoolkampioenen uit de provincie. Eerst in de lokale voorronde, daarna in de kwartfinale en vervolgens tijdens de provinciale finale. De provinciale finale werd georganiseerd door ProBiblio. In heel Nederland hebben meer dan 3.200 scholen hun schoolkampioen opgegeven voor de vervolgrondes in hun provincie.
De Nationale Voorleeswedstrijd wordt dit jaar voor de tweeëntwintigste keer gehouden en is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Openbare Bibliotheken.

Meer informatie via: www.denationalevoorleeswedstrijd.nl of www.obsdezilverenmaan.nl