Julian wint Voorleeswedstrijd

Nieuwkoop – Julian van Bremen is de lokale voorleeskampioen van Nieuwkoop.

julian wint

Tien leerlingen uit groep 7 en 8 van basisscholen in de gemeente Nieuwkoop namen het op zaterdag 18 februari tegen elkaar op tijdens een lokale voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd 2017.

Na een spannende ochtend vol mooie verhalen mag Julian Bennen van basisschool De Zilveren Maan zich de lokale voorleeskampioen noemen. De jury bestond uit Lydia Zeijlemaker (voorzitter), Frouwien Wille en Gea Dijkstra.

Tasjesdief
Met flair en overtuiging las Julian prachtig voor uit ‘De Tasjesdief’ van Mieke van Hooft. Een spannend verhaal waarmee hij op de jury en het publiek grote indruk maakte. Tweede werd Emily Olsthoorn (basisschool Antonius) en derde Esmee Bos (basisschool De Diamant).

Lof
Ook over de overige deelnemers, Emma de Boer (De Rietkraag), Sam van Eijk (De Vosseschans), Puck Vos ((De Fontein), Maike van de Pavoordt (Aeresteijn), Noya Ismaili (Maranatha), Kevin Straathof (St. Nicolaasschool) en Maurick Weijs (Het Kompas), was de jury vol lof. “Het was een feest om naar jullie te luisteren. Jullie hebben heel goed gelezen en zijn wat mij betreft allemaal winnaar. Echt heel knap gedaan!”, aldus juryvoorzitter Lydia Zeijlemaker.

Regionale voorronde

Winnaar Julian Bennen gaat door naar de regionale voorronde in Leiden op 29 maart. Daarna volgt een provinciale ronde en uiteindelijk in mei de landelijke finale in Concertgebouw TivoliVredenburg in Utrecht.