Jumbo sponsorcheques uitgereikt

Nieuwkoop – “Spaart u nog mee voor de verenigingsactie?” Van 7 september tot en met 18 oktober werd deze vraag gesteld aan de kassa bij Jumbo Nieuwkoop. In zes weken tijd werden er maar liefst 42.828unieke sponsorvouchers geactiveerd op de actiewebsite.

jumbo-sponsorcheques-aangepast

Supermarktondernemer Bas Bobeldijk keek zeer tevreden terug op een conversie van 75 procent. Op maandagavond 21 november werd in Kaleidoskoop de eindbalans opgemaakt. Volleybalvereniging Waterlanders ontving een cheque ter waarde van 489,35 euro.

In volgorde van prestatie werden de verenigingen, stichtingen en instanties steeds per tien naar voren geroepen voor de overhandiging van de cheque. De Nieuwkoopse volleybalvereniging bleek een top tien notering te pakken hebben. Van de in totaal 77 deelnemende instanties, eindigde Waterlanders op plek zes met hoogst opgehaalde bedragen. Voorzitter Clemens van de Helder is dan ook bijzonder trots op het behaalde resultaat. “We hebben zelfs nog meer opgehaald dan vorig jaar! Fantastisch!”

Lange mannen
Waterlanders spaarde voor een uitje voor de hele vereniging. “We willen graag naar een volleybalwedstrijd van de ‘lange mannen’ of de ‘lange vrouwen’. We houden de agenda met wedstrijden van Oranje goed in de gaten, zodat we erop tijd bij kunnen zijn.”

Doneren aan een ander
Tussen het uitreiken van de sponsorcheques door animeerde een goochelaar het publiek met een aantal leuke trucs. Onder luid applaus voor Bobeldijk werd de avond rond negen uur door de ondernemer afgesloten. Na afloop werd er met de aanwezige verenigingen nog even nagepraat onder het genot van een drankje. De voorzitter van Waterlanders bekende nog even dat hij dit jaar geen voucher van 25 euro heeft kunnen verzilveren. Vorig jaar had hij meer geluk, maar toen bleek hij die aan een andere vereniging te hebben gedoneerd. “We hebben thuis keurig een lijstje met verenigingen gemaakt, steeds op volgorde werden de muntjes toegekend.” Wat een eerlijke en vrijgevige voorzitter hebben de leden van Waterlanders toch!

Auteur: Marieke van der Hulst