Kale Kenners door het stof

Ter Aar – De wedstrijd Aarlanderveen-Zevenhoven stond centraal in het eerste uur. Beide trainers werden aan tafel gezet om hun visie op dit treffen te geven. Zowel Snatersen van Zevenhoven als Linstravan Aarlanderveen zijn er heilig van overtuigd dat hun ploeg als winnaar van het veld stapt. De teams zijn twee wedstrijden onderweg, dus prognoses over wie er mee gaan doen om de prijzen zijn wat vroeg. Uiteraard blijven wij de ontwikkelingen volgen in deze boeiende klasse met veel streekclubs.

Het tweede uur werd volledig ingeruimd voor quadracer Marc de Vries. Deze jongeman heeft het crossen met de paplepel ingegoten gekregen, want vader Hugo was een verdienstelijk zijspancrosser. Naast het racen kwam ook met name het technische aspect ter sprake. Zijn internationale aansprekende resultaten zijn niet onopgemerkt gebleven. Echter zijn met name budgetten in deze sport naast rijderskwaliteiten ook een bepalende factor. Maar desondanks de ontbrekende financiële middelen houdt De Vries zich knap staande in het veld. Ook geeft hij trainingen aan jeugdige talenten, die hij begeleidt. Zo kregen De Kale Kenners een goed inzicht in deze sport die tot voor vandaag nog onderbelicht was.

Volgende uitzending is op vrijdag 20 oktober en dan is onze centrale gast niemand minder dan Jens Toornstra. Hij heeft verzekerd dat hij in de studio gaat verschijnen. Ook komt wielrennen aan bod in de persoon van een jong talent uit Nieuwveen. Wie dat is kunt u horen via 107.4 FM, op de kabel in de gemeente Nieuwkoop 103.4 FM, Ziggo DTV kanaal 1918 en kanaal 43 (RTV Hollands Midden) en uiteraard via de website www.rtvhollandsmidden.nl

Auteur: André van der Voort