Kale Kenners waren weer actief

Ter Aar – Afgelopen vrijdag 1 december waren De Kale Kenners weer actief in de ether. Dit keer was het eerste uur ingeruimd voor Sportief, dat uitkomt in de vierde klasse.

Kale kenners

V.l.n.r.:  Ed van Vliet, Bibi Muller, Andre van der Voort en Theo Leliveld.

Dit jaar wil het nog niet echt vlotten met The Green White Army, maar de oorzaken werden door hoofdtrainer Stoof en elftalleider Wens duidelijk aangegeven. De smalle selectie heeft wel degelijk potentie in hun ogen en echt weggespeeld is men nog niet. Zij zien in ieder geval voldoende aanknopingspunten om tot punten te gaan komen. Verder werd er stilgestaan bij de historie van de club met Olaf Wens en de loopbaan van Stoof als speler en als trainer. Een leuk uurtje radio was met deze gasten dan ook zo voorbij.

Het tweede uur was vooral om de twirlsport bekender te maken. In de persoon van Bibi Muller, nu trainster maar in het verleden zelfs Europees kampioene, namen De Kale Kenners de sport onder de loep. Niet alleen de acrobatiek, maar nog vier onderdelen worden door een jury getoetst die uiteindelijk winst kunnen bepalen. Bijzonder was ook hoe zij vertelde over haar ervaringen in Japan, waar vooral met veel discipline wordt getraind. In deze regio bulken we van het talent en dat lijkt voorlipig nog geen einde te kennen. Zowel coaches als de dames zelf stimuleren elkaar naar grote hoogten. Dat blijkt ook wel uit de titels, die nog steeds worden behaald.

Het wordt kouder en dat geeft De Kale Kenners aanleiding voldoende om het over schaatsen te gaan hebben op vrijdag 15 december in het tweede uur. Het eerste uur zit er een prominent uit het voetbal. Wie die twee gasten zullen zijn kunt u horen vanaf 19.00 uur in de ether op 107.4 FM, op de kabel via 103.4 FM, Ziggo DTV kanaal 1918 of kanaal 43 en uiteraard via de website www.rtvhollandsmidden.nl

Auteur: André van der Voort