KB Radio gaat verder als Studio Kaag en Braassem

Kaag en Braassem – Studio Kaag en Braassem is de nieuwe naam van de publieke lokale omroep in de gemeente Kaag en Braassem. Daarmee komt de vorige naam, KB Radio, te vervallen.

De naamswijziging is tegelijkertijd het startsein van de nieuwe samenwerking met Studio Alphen, de publieke lokale omroep van de gemeente Alphen aan den Rijn. Beide omroepen gaan intensief samenwerken met als doelstelling om met de expertise vanuit Alphen aan den Rijn de lokale omroep in Kaag en Braassem door te ontwikkelen tot een omroep met een lokaal toereikend media-aanbod en een onafhankelijke nieuwsvoorziening voor de inwoners van de gemeente Kaag en Braassem.

Om dit te realiseren heeft er eerder een bestuurlijke fusie plaatsgevonden tussen Studio Alphen en KB Radio, nu Studio Kaag en Braassem. De omroepen en bijbehorende mediakanalen blijven gehandhaafd. Dat houdt dus ook in dat het radiokanaal in Kaag en Braassem te beluisteren blijft op 105.0 FM in de ether en 103.4 FM op de kabel.

Bundelen van krachten

‘De overkoepelende organisatie voor lokale omroepen in Nederland, de NLPO, streeft naar de vorming van streekomroepen. Dat wil zeggen een meer intensieve inhoudelijke en journalistieke samenwerking van lokale omroepen uit aangrenzende gemeenten’, zegt Ben Schuttenbeld, voorzitter van Studio Alphen. ‘Door het bundelen van de krachten is het de bedoeling dat grotere lokale omroepen, zoals Studio Alphen, kleinere lokale omroepen als Studio Kaag en Braassem ondersteunen omdat ze anders geen lokaal toereikend media-aanbod kunnen brengen.’

‘De NLPO heeft samen met de VNG, en de individuele gemeenten hebben zich achter dit advies geschaard, voorgesteld dat de lokale omroepen van Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop één streekomroep zouden moeten gaan vormen met behoud van eigen platformen en identiteit. Alphen aan den Rijn en Kaag en Braassem zetten nu deze stap. Het maken van content is een kostbaar goed. Het gaat dan voornamelijk over de dagelijkse nieuwsstroom, gezamenlijke producties, gebruik van materieel en studioruimten en interacties tussen de medewerkers om zo nog betere lokale content te creëren.’

Veranderingen

De aankomende tijd zullen er veranderingen worden doorgevoerd op de website en het radiokanaal van Studio Kaag en Braassem. Logo’s worden vervangen, de uitstraling wordt aangepast en ook op het radiokanaal klinkt straks Studio Kaag en Braassem.

Op Twitter, Facebook en Instagram is Studio Kaag en Braassem vanaf nu te volgen voor actueel nieuws, foto’s en video’s uit de gemeente Kaag en Braassem.