Koning Winter even terug

Regio – Komend weekend is het ijskoud met ‘s nachts matige vorst en overdag maxima die een paar graden boven nul liggen. Koning Winter is even terug.

Vanochtend (vrijdag) is het grijs met wat (mot)regen, vanmiddag komt er een nog koudere oostenwind opzetten. Het wordt waterkoud, in het zuiden wordt het circa 8 tot 10 graden, maar in het noorden gaat de regen geleidelijk over in natte sneeuw. Vanavond sneeuwt het in de noordelijke helft van het land licht en wordt het regionaal wit. De neerslagzone trekt langzaam naar het zuiden en in de nacht naar zaterdag valt ook in de zuidelijke provincies een beetje sneeuw.

Zaterdagochtend is het ijskoud. In het hele land vriest het 2 tot 3 graden en er staat een vrij krachtige tot krachtige noordoostenwind. Dat maakt het erg koud, maar er is veel ruimte voor de zon. Over de Wadden en de noordkust trekken sneeuwbuien. ‘s Nachts gaat het kwik naar -4 tot -8 graden.

Zondag is het stralend zonnig maar koud winters weer. Het blijft overwegend droog. De middagtemperatuur komt uit op een graad of 3 en daarmee blijft het veel te koud voor de tijd van het jaar. Er staat een vrij krachtige tot krachtige noordoostenwind en daarmee ligt de gevoelstemperatuur ‘s middags tussen -4 en -7 graden!

De dagen daarna wordt het geleidelijk zachter. Aan het eind van de week kan het alweer 10 graden worden.

Bron: weeronline