Koning Winter ver weg

Regio – Gisteren was de kortste dag van dit jaar. Het is een grijze periode, maar wel zeer zacht. Vanaf zaterdag gaat de wind een grotere rol spelen. Kerst verloopt wisselvallig.

Vandaag valt vanochtend in het zuiden van het land nog een beetje (mot)regen. De rest van de dag is het overal droog. Wel is het overwegend grijs met laaghangende bewolking en lokaal hardnekkige mist. De beste kansen op zonnige perioden zijn er in het noorden en oosten. Het wordt 7 graden in Groningen tot 10 in het zuidwesten en er is weinig wind.

Zaterdag is het met 10-11 graden bijzonder zacht voor de tijd van het jaar. Er is veel bewolking en het blijft overwegend droog. Een verschil met het weer van vandaag en morgen is de wind. In plaats van nauwelijks wind waait er een matige, aan zee (vrij) krachtige, zuidwester.

Zondag wordt het circa 10 graden. Het is opnieuw bewolkt en soms valt er een beetje regen. Het waait, net als op zaterdag, stevig uit het zuidwesten.

Kerst verloopt wisselvallig, winderig en zacht. Waarschijnlijk wordt Tweede Kerstdag natter dan Eerste Kerstdag. De maxima liggen rond 10 graden en in de nachten wordt het niet kouder dan een graad of 6.

Ook na Kerst blijft het wisselvallig en aan de zachte kant. Daarbij kan het soms flink waaien. Op enige vorm van winterweer hoeven we dit jaar niet meer te rekenen.

Bron: weeronline