Koptelefoons op in strijd tegen vliegtuiglawaai

Nieuwkoop/regio – Met het opzetten van koptelefoons hebben wethouders van gemeenten in het Groene Hart maandag 28 augustus het startsein gegeven voor de campagne ‘Geef stilte een stem’.

koptelefoon

Op het Reghthuysplein in Nieuwkoop tekenden zij als eersten de petitie op www.ikstemvoorstilte.nl, het campagneplatform waar inwoners, ondernemers, recreanten en natuurliefhebbers vanaf vandaag hun stem kunnen laten horen.

De Groene Hart gemeenten maken zich grote zorgen over de plannen voor verdere groei van Schiphol. Guus Elkhuizen, wethouder in Nieuwkoop, benadrukt de urgentie van de campagne: “Nu is het moment om alle protesten te bundelen en een vuist te maken. Niet alleen voorzien de huidige plannen in 100.000 extra vluchten in 2025, de kans is bovendien groot dat die extra vliegbewegingen vooral boven het Groene Hart en boven het oostelijk deel van Nederland gaan plaatsvinden. Het is tijd voor een brede maatschappelijke discussie over Schiphol en die starten we met deze campagne.”

Online petitie

Vanaf nu is iedereen die zich zorgen maakt over toenemende geluidsoverlast en milieuvervuiling door vliegverkeer van harte uitgenodigd om ook zijn stem voor stilte uit te brengen. Inwoners, ondernemers, recreanten en natuurliefhebbers in het Groene Hart én daarbuiten kunnen daarvoor terecht op www.ikstemvoorstilte.nl. De campagne is ook te volgen op Facebook: facebook.com/geefstilteeenstem en twitter.com/stemstilte.