Koud met wat regen, later droog

Regio – Morgen begint de dag koud met plaatselijk mist en wat zon. Later neemt de bewolking toe en stijgt de kans op regen. De dagen daarna is het wisselvallig en zacht.

Vandaag lost de mist in de ochtend geleidelijk op. In het binnenland schijnt op verschillende plaatsen een tijdje de zon. In het noorden en westen neemt de bewolking toe en is er maar weinig zon. In de middag raakt het vanuit het noordwesten op steeds meer plaatsen bewolkt en stijgt de kans op wat lichte regen. In het zuidoosten blijft het tot de avond droog met af en toe zon. Het wordt 3-4 graden in het oosten en 5-7 graden in het westen. De wind draait naar het zuiden en wordt matig van kracht.

In de avond is het geheel bewolkt en valt van tijd tot tijd regen. De wind trekt iets aan en wordt vrij krachtig aan de kust. Door de aanvoer van zachte lucht stijgt de temperatuur geleidelijk en in de nacht wordt het 6 tot 10 graden.

Dinsdag is het grijs met af en toe wat lichte regen. Met 9 graden in het zuidoosten en 12 in het westen is het beduidend zachter. Ook woensdag is het bewolkt en regenachtig. De temperatuur stijgt naar 12 tot 14 graden en daarmee is het zachter dan de normale waarde van 10 graden.

De dagen daarna daalt de middagtemperatuur geleidelijk met in het weekend 7 tot 9 graden. Dagelijks kunnen buien ontstaan, maar af en toe is er ook zon.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg Weeronline dan op twitter en facebook.

regenachtigedagen