Koude en zonnige dag

Regio – De komende dagen neemt de bewolking toe en stijgt de kans op een beetje regen. De temperatuur stijgt dan naar 7 tot 10 graden.

Vandaag is het in de vroege ochtend erg koud met een gevoelstemperatuur van -5 tot plaatselijk -9 graden. De hele ochtend blijft het vriezen. In de middag stijgt de temperatuur naar 2-3 graden, maar voor het gevoel ligt de temperatuur rond -1.

Ook dan is het heerlijk zonnig met in het uiterste noorden af en toe wat bewolking. In het binnenland staat weinig wind. Aan de noordwestkust staat een matige tot vrij krachtige westenwind. Er volgt opnieuw een koude avond en nacht waarin de temperatuur daalt naar -1 tot -5 graden. In de loop van de nacht neemt in het noorden de bewolking toe.

Woensdag neemt in de ochtend in de noordelijke helft de bewolking toe. Vooral het noordoosten maakt kans op een spatje motregen bij een graad of 3. In het zuiden is het vrij zonnig en koud met in de middag enkele wolkenvelden. De middagtemperatuur ligt tussen 4 graden in het zuidoosten en 7 aan de kust.

De dagen daarna is er meer bewolking en valt zo nu en dan een beetje regen. Donderdag verloopt waarschijnlijk geheel bewolkt. Met 7 tot 10 graden is het wat zachter dan normaal. Daarbij staat een matige en aan de kust soms (vrij) krachtige wind uit het westen tot noordwesten. Ook de nachten zijn met 4-6 graden niet meer zo koud, maar in het komende weekend gaat de temperatuur een paar graden omlaag.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg Weeronline dan op twitter en facebook.

regenachtigedagen