Koude Wind

Regio – Komende dagen blijft het meestal droog met af en toe zon. Er staat een frisse noordoostenwind en de temperatuur komt geleidelijk lager uit. Zaterdag wordt het slechts 5-7 graden.

Vanochtend zijn handschoenen geen overbodige luxe. Het blijft overdag droog met zonnige perioden, maar we houden wel te maken met een frisse noordoostenwind. Met temperaturen tussen 5 graden in het noordoosten en 8 in het zuidwesten is het niet warm, maar toch zijn dit vrij normale temperaturen voor de tijd van het jaar.

In de nacht naar zaterdag is het vrij helder en neemt de wind in kracht af. Op verschillende plaatsen ontstaat mist en de temperatuur daalt op veel plaatsen tot net onder nul.

Zaterdagochtend begint de dag met temperaturen in de buurt van het vriespunt en kan het mistig zijn. Ook overdag warmt het moeizaam op naar 5 tot 7 graden. Er staat niet veel wind en naast bewolking is ook de zon soms te zien.

Zondag begint de dag op veel plaatsen met mist, die vrij hardnekkig kan zijn. De temperatuur komt met 7 of 8 graden iets hoger uit. Het blijft droog en ook de zon laat zich af en toe even zien.

Na het weekend daalt de temperatuur nog verder. ‘s Nachts gaat het enkele graden vriezen en overdag wordt het dinsdag en woensdag slechts 2-5 graden. In de tweede helft van de volgende week draait de wind naar het zuidwesten, wordt het enkele graden zachter en stijgt de kans op regen.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg Weeronline dan op twitter en facebook.

regenachtigedagen