Kruising in Noorden even dicht

Noorden – Er wordt al een tijdje hard gewerkt op de Noordse Dorpsweg in Noorden. Woensdag 7 en donderdag 8 februari is de kruising Prolkade – Noordse Dorpsweg in Noorden afgesloten.

Tijdens deze afsluiting worden er schades gerepareerd, het bestaande asfalt eruit gefreesd en een nieuwe asfalt deklaag aangebracht. Vrijdag 9 februari is de ‘reservedag’. Mochten de werkzaamheden uitlopen, dan is de kruising die dag ook afgesloten.
Bomen kappen
Aannemer Kromwijk heeft in november bomen gekapt langs de Noordse Dorpsweg Tussen het Noordse Dorp en Noordse Kruis worden alle essen vervangen voor nieuwe bomen: de ruwe berk. Dit doet men omdat het fietspad en de berm verhoogd worden, hierdoor komen de bomen te diep in de grond te staan. Het gevolg is dat de stam gaat rotten en de boom uiteindelijk doodgaat. Zodra alle werkzaamheden zijn afgerond op de Noordse Dorpsweg, worden nieuwe bomen geplant in dezelfde strook langs de weg.

Het werk bestaat uit drie fasen. Fase 1 bevindt zich tussen de Prolkade en het Noordse Dorp, fase 2 is het Noordse Dorp en fase 3 bevindt zich tussen het Noordse Dorp en het Noordse Kruis. Fase 1 en 2 zijn gestart. De werkzaamheden duren tot het voorjaar van 2018.
De Noordse Dorpsweg is en blijft afgesloten voor doorgaand verkeer. Ook (brom)fietsers en voetgangers worden tijdens de uitvoering omgeleid. Alle percelen langs de Noordse Dorpsweg zijn bereikbaar voor bestemmingsverkeer.