Kunstenaars welkom

Regio – De inschrijving voor de Groene Hart Kunstprijs 2017 voor Professionals en Amateurs is geopend.

Nieuwkoopse Plassen (Beeldbank NON)

Nieuwkoopse Plassen (Beeldbank NON)

 

De prijs wordt dit jaar voor de 10e keer uitgereikt: een jubileumeditie, dus. Het thema voor 2017 luidt: Licht, Leven, Landschap.

Kunstenaars kunnen online inschrijven via het inschrijfformulier op de website www.groenehartkunst.nl
Daar treft men ook nadere informatie aan over het thema en de deelnamevoorwaarden.
Inschrijving z.s.m. maar uiterlijk zondag 20 augustus 2017.

De uitreiking van de Groene Hart Kunstprijzen 2017 vindt plaats op vrijdag 20 oktober 2017.

10e Groene Hart Kunstcompetitie laat zien waarom het Groene Hart nog steeds inspireert

Overigens roept de jury van de Groene Hart Kunstprijs de kunstenaars op om niet alleen nostalgie te laten zien. Dat wat zo mooi wás. Maar vooral ook wat in het Groene Hart anno nú zo bijzonder ís.

Licht, Leven, Landschap

Dat is het jubileumthema van de tiende Groene Hart Kunstprijs-competitie. En het zijn dus allang niet meer alleen de schilders die uitgedaagd worden om te laten zien wat het Groene Hart met ze doet. De Groene Hart Kunstprijs is een competitie voor schilders, grafici, ontwerpers, fotografen, beeldhouwers, keramisten, glas-, textiel- en papier-kunstenaars. Beroeps én amateur.

En dit jubileumjaar voor het eerst ook voor jeugdiger talent. Alle groepen 6 van de 13 basisscholen in de Gemeente Nieuwkoop zijn uitgenodigd om hun mooiste werkstukken onder dit thema in te zenden. En alle scholen doen mee! Elke groepen krijgt een ‘eigen’ kunstenaar die de junior kunstenaars hierbij op weg helpt. Op zondag 19 november wordt bekend gemaakt welke school de Groene Hart Kunstprijs voor de Jeugd heeft gewonnen. GHK 2017 – persbericht 21 maart 2017 2

Rabo Publieksprijzen

Dit jaar worden ook weer 2 Rabo Publieksprijzen uitgereikt. Voor de achtste keer: de Rabo Bezoekers Publieksprijs (waarvoor de bezoekers aan de expositie hun stem kunnen uitbrengen) en, voor de derde keer, de Rabo Online Publieksprijs; daarvoor kan iedereen zijn digitale stem op de website van Groene Hart Kunst uitbrengen.

Prijzen

De winnaar van de Groene Hart Kunstprijs 2017 voor Professionals ontvangt € 2.000; die van de Groene hart Kunstprijs 2017 voor Amateurs € 1.000. De winnaars van de beide Rabo Publieksprijzen 2017 ontvangen elk € 500. De winnende school van de Groene Hart Kunstprijs voor de Jeugd 2017 een bedrag van € 500, te besteden aan kunst en cultuur.

Unieke jubileum expositie

Van 21 oktober tot en met 24 november 2017 is in Galerie/Beeldenpark Hoeve Rijlaarsdam in Nieuwkoop de expositie te zien van de ca. 150 geselecteerde inzenders, jong, oud, professioneel en amateur, die het beste inspelen op het thema en de opdracht van de jury. In de laatste expositie week worden ook de door de basisscholen gemaakte kunstwerken getoond.

Sponsors Groene Hart Kunstprijs 2017

De Groene Hart Kunstprijs 2017, alsmede de Rabo Publieksprijzen, zijn mogelijk gemaakt door bijdragen van onze hoofdsponsors Rabobank Groene Hart Noord en Galerie Hoeve Rijlaarsdam. Tevens heeft de stichting een sponsorbijdrage ontvangen van:

* Spelt Bedrijven (Recycling en Containerverhuur), Nieuwveen

* Lumi Parts bv, Nieuwkoop

* Kroes en Partners Notarissen, Alphen aan den Rijn en Ter Aar

* Hulshof Bouw & Restauratie bv, Aarlanderveen

* Splinter Voice & Data bv, Nieuwkoop

De Groene Hart Kunstprijs voor de Jeugd 2017 is volledig gesponsord door het Rabo Coöperatiefonds.