Lange kandidatenlijst Natuurlijk Nieuwkoop

Nieuwkoop – De combinatie van de politieke partijen MPN en PN vergaderen woensdag 22 november over het verkiezingsprogramma 2018-2022, de kandidatenlijst en hoe de nieuwe fractie onder de nieuwe naam NN daar invulling aan gaat geven.

ledenvergadering nn
De vergadering begint woensdag 22 november om 20.00 uur in Partycentrum ‘t Trefpunt,  S. van Drielstraat 4 in Zevenhoven.

Een speciale commissie heeft een concept kandidatenlijst opgesteld. In een toelichting geeft men aan dat het lastig is om een inschatting te maken van de kansen om in de fractie gekozen te worden. Die zijn afhankelijk van de verkiezingsuitslag en zetelverdeling, waaronder de toedeling van restzetels en de kans op collegedeelname. De commissie verwacht dat de eerste 5 plaatsen van de lijst reële kansen maken om in de fractie gekozen te worden.

Pien Schrama is de lijsttrekker, zij is een ervaren politica. Heeft ruime ervaring als raadslid en was een gedegen en bevlogen wethouder sociale zaken.
Tweede op de lijst is Berry Dors, nummer 3 is Kees Hagenaar en nieuw gezicht op 4 is René Carlier. Bas Oostwouder wordt op nummer 5 voorgesteld.
Weinig veranderingen in de top, Jan Tersteeg wordt als lijstduwer voorgesteld en zijn plaats lijkt dus bestemd voor Carlier. Uiteraard moet de ledenvergadering daar nog over beslissen.

Op de lijst zien we nog een aantal ‘bekende” namen: Joke van Boxtel (6), Tessa van Diemen-Schrama (7),  Elly de Jeu (10), Jan Roos (13), Margo Aartman (20), Rien van Kessel (23), Jan Dirven (25), Jaap Aartman (26) en Jan Tersteeg (27) Daartussen nog genoeg genoeg bekend gezichen, maar niet zo zeer vanuit de politiek.
Op de website van NN alle informatie over de vergadering, het verkiezingsprogramma en alle kandidaten.
https://www.natuurlijknieuwkoop.nl/