Langzaam beter

Regio – Vandaag zijn er zon, stapelwolken en een enkele bui. Vanaf het weekend krijgen we een aantal dagen prima Hollands zomerweer en wordt het warmer.

regenachtigedagen

Vandaag ziet het weerbeeld er iets vriendelijker uit met meer ruimte voor de zon. Wel waait het nog matig tot krachtig uit het zuidwesten en kan het aan zee tijdelijk hard waaien. Lokaal komt een bui voor, maar verder zie je stapelwolken en stukken blauwe lucht als je naar boven kijkt. In de middag neemt in het binnenland het aandeel bewolking ten nadele van de zon toe. De temperatuur komt uit tussen 20 graden in het noordwesten en 22 in het zuidoosten.

Vrijdag trekt een aantal buien over het land, waarbij in het binnenland kans is op een klap onweer. Tussendoor zijn er droge perioden met zonneschijn en er staat iets minder wind. In de middag neemt vanuit het westen de kans op regen af en breekt de zon goed door. Ook deze dag liggen de maxima tussen 20 en 22 graden

In het weekend is het meestal droog en schijnt de zon regelmatig. Zaterdag liggen de temperaturen tussen 21 graden aan de noord(west)kust en 23 landinwaarts. Op zondag wordt het in het noorden 22 graden en krijgen we in het zuiden zomerse temperaturen rond 25 graden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg Weeronline dan op twitter en facebook.