Langzaam naar een winters beeld

Regio – Het wordt vandaag 5-8 graden. Vanaf dinsdag is het een aantal dagen nog kouder met maxima van 3-6 graden.

Vandaag, maandag, start de dag op de meeste plaatsen bewolkt en lokaal kan een beetje regen vallen. In de ochtend is er in het (zuid)westen soms ruimte voor de zon. In de middag is de kans op opklaringen in het noorden het grootst. Er is kans op een enkel buitje. De noordoostenwind maakt het koud. De gevoelstemperatuur ligt morgenmiddag tussen 0 en 3 graden. In de nacht naar dinsdag is het wisselend bewolkt en droog. De (noord)oostenwind blijft stevig doorwaaien en daardoor gaat het niet hard vriezen.

Dinsdag is het echt een beetje winter. De maximumtemperatuur komt uit op 3-5 graden, maar de matige tot krachtige oostenwind houdt de gevoelstemperatuur de hele dag onder het vriespunt. Een groot deel van de dag verloopt droog, maar in de middag neemt vooral in het noorden de neerslagkans toe. Hierbij is kans op natte sneeuw.

Ook in de nacht naar woensdag is kans op een beetje winterse neerslag bij temperaturen rond of net boven het vriespunt. Hierdoor kan het ook plaatselijk glad worden.

Woensdag start de dag lokaal nog met lichte winterse neerslag. Later op de dag is het overal droog met af en toe zon. Het wordt 4 graden in het noorden tot 6 in het zuiden en er waait een meest matige oostenwind. Hiermee is het kouder dan normaal. Een gemiddelde middagtemperatuur voor eind november is circa 8 graden.

Donderdag en vrijdag lijken droge dagen te worden met een mix van wolken en zon. De middagtemperatuur ligt rond een graad of 5 en in de nachten vriest het op veel plaatsen licht.

Bron: weeronline