LDO-turnsters halen medailles

Noorden -Afgelopen zaterdag werd de jaarlijkse springwedstrijd georganiseerd door gymnastiekvereniging KDO. Deze zeer gezellige wedstrijd is genaamd “de pepernotenwedstrijd” en in dit kader was alles dan ook in de Sinterklaas sfeer gebracht.

pepernotenwedstrijd

En wat is een pepernotenwedstrijd zonder zwarte pieten? Deze kwamen de boel dan ook even flink wakker schudden op de helft van de wedstrijd van de jongste kinderen! Voor LDO waren er twee teams ingeschreven. De groepjes lieten op vier verschillende toestellen zien hoe goed ze kunnen springen. In het C-niveau deden Suus, Guusje, Abigail, Maegan, Jara en Jinte super goed hun best en werden alle sprongen netjes op twee voeten geland. Zonder hulp van de juf werden de oefeningen in de goede volgorde afgewerkt.

Bij de prijsuitreiking was het lang spannend, want er waren wel 14 groepjes! Toen bleek dat de meiden sowieso een medaille zouden hebben steeg de spanning nog wat hoger, want welke kleur zou het worden? Het werd een hele mooie zilveren plak. In het B-niveau deed het groepje van Floortje, Nikki, Chiara en Sabrine mee. Alhoewel Sabrine nog iets te jong was voor dit niveau, deed zij toch super goed mee! De meiden hadden niet zoveel kunnen oefenen en dit bracht op het eerste toestel nog wat spanning met zich mee. Nadat ze het spits hadden afgebeten ging het per toestel steeds beter.

Uiteindelijk werd de wedstrijd afgesloten met hele mooie salto’s. Ook deze prijsuitreiking was spannend, omdat er maar 1 groepje een medaille zou krijgen. De dames van LDO hadden het zo goed gedaan dat zij met de gouden medaille naar huis mochten gaan. Het was een gezellig dag en iedereen ging vol trots naar huis.

Wil jij ook eens kijken of turnen wat voor jou is? Kom dan eens langs in de gymzaal aan de Anemonenstraat in Noorden. De turnster zijn hier elke woensdag van 16:15 tot 17:30 te vinden.