Leerpark in actie voor War Child

Regio – Het Groene Hart Leerpark, een school voor vmbo in Alphen aan den Rijn, heeft met een lessenmarathon, in de nacht van 20 op 21 december, € 5.350,- opgehaald voor War Child.

Een groep enthousiaste docenten gaf de hele nacht door les, de leerlingen uit de eerste en tweede klassen lieten zich sponsoren om mee te doen. Het opgehaalde geld gaat naar de actie van Bas Flipse en Valerie van der Burg, twee docenten van de school die in januari de Kilimanjaro gaan beklimmen voor het goede doel.

De nacht werd om 21.00 uur afgetrapt door War Child-ambassadeur en actrice Britt Scholte, die daarna uitgebreid de tijd nam om met de leerlingen op de foto te gaan. Nadat iedereen lekker opgewarmd was en enthousiast was gemaakt, begon de lange nacht met lessen. De deelnemende docenten hadden speciale lessen voorbereid, om het bijzondere karakter van de nacht te benadrukken en om te voorkomen dat iedereen in slaap viel. Iedere twee uur was er een pauze om even energie te tanken.

Rond 7.00 uur waren de laatste lessen voorbij en werd iedereen getrakteerd op een ontbijt in de klas. Daarna kwam iedereen samen in de aula voor de bekendmaking van het voorlopige bedrag. Bij de € 5.350,- die er contant opgehaald is, komt de komende dagen nog een bedrag dat via de bank is overgemaakt.

Wils van Leijden, directeur van het Leerpark, roemde de inzet van de docenten, met name natuurlijk van Bas Flipse en Valerie van der Burg. “Geweldig hoe iets dat een paar weken geleden nog een wild plan was, zo is gaan leven in zo’n korte tijd.”

Bas en Valerie bedankten op hun beurt vooral de leerlingen voor al hun enthousiasme. Net als iedereen waren ze toe aan een goede nacht slaap en aan een welverdiende vakantie.

Het is niet voor het eerst dat de leerlingen en docenten zich inzetten voor War Child: zo is er al een benefietdiner georganiseerd en hebben de derdeklassers tijdens de goede doelen-dag op 30 november € 828,15 opgehaald. Bas Flipse en Valerie van der Burg hoopten in totaal voor iedere kilometer die de Kilimanjaro hoog is, minstens een euro op te halen om zo op een totaalbedrag van minimaal € 5.895,- uit te komen. Dit streven is met de opbrengst van de lessenmarathon erbij, al ruim gehaald. Tijdens hun klim, die op 6 januari start, zullen ze door vijf verschillende ecosystemen lopen.

Meer informatie over de klim van de twee docenten staat op www.kilimanjarostrijders.nl een site die is ontworpen door een oud-leerling van de school. Doneren kan daar ook.