Lege gevangenissen

Weer een liquidatie in Amsterdam, een gewonde bij een schietpartij in Den Haag en een zedendelict in Mijdrecht. Geen arrestaties, geen veroordeling en geen gevulde cel.

Good old bles

Tegen deze achtergrond is het toch vreemd dat het ministerie van Stef de politiek adviseert om gevangenissen te gaan sluiten. Ik zou verwachten dat ze werk gingen maken van het vangen van boeven en criminelen.

Maar nee, ook hier moet ik constateren dat de criminaliteit deze regering in zijn macht heeft.

Doe even normaal. Boeven moeten achter de tralies. Maar dan moet je wel voldoende cellen hebben. Bovendien moet je als overheid ballen tonen. Durf op te treden. Durf de wet te handhaven. Ga niet langer wegkijken.

Trump roept het en doet het. Hij is democratisch gekozen. Hij vertegenwoordigt de democratische stem van het volk. En wat doen onze volksvertegenwoordigers? Ze veroordelen zijn handelen. Oftewel ze nemen afstand van de democratie. Dit belooft niet veel goeds voor na de verkiezingen in maart.

Nu komt er een lijsttrekkersdebat. Afspraak was dat de vier grootste partijen daar aan mee gaan doen. Maar die linkse rakkers van journalisten zien dat er dan geen linkse partij mee doet. Immers die linkse partijen spelen nog maar een bescheiden rol volgens de peilingen. En ja, dat laten die journalisten niet gebeuren. Althans als ze hun zin krijgen.

Hebben jullie nog vertrouwen in die schijnheilige democratie? Eénendertig partijen om op te stemmen. Volgens de peilingen gaan 130 zetels naar de grootste zeven partijen. En dus vechten 24 partijen om 20 zetels.

Dat is democratie in het land van

Good Old Bles