Lekkages door graafwerkzaamheden

Nieuwkoop – Graafwerkzaamheden voor de aanleg van een nieuwe wijk leiden nogal eens tot lekkages. Ook in Langeraar was dat woensdag 7 februari het geval.

Rond het middaguur werd bij graafwerkzaamheden aan de Landerij een water en een gasleiding geraakt. In eerste instantie werd de brandweer opgeroepen en na opkomst riep de brandweer vervolgens Liander en Oasen erbij om zo samen de lekkages te dichten.
De brandweer heeft het gebied grondig afgezet en samen met Liander en Oasen is er een plan van aanpak gemaakt. Doordat het water afgesloten werd kreeg een deel van de woonwijk geen water meer. Ondertussen was er al verontreiniging in de leiding gekomen en de bewoners inde omgeving zijn op de hoogte gebracht.

De lekkages zijn inmiddels gedicht, maar tot zondagavond is er een advies om kraanwater bij gebruik vooraf te koken. Dat geldt met name voor de volgende adressen/buurten:
AGM van der Hoevenstraat 2 t/m 89, Achtmorgenpad 1, Akkerlanden 1 t/m 9, Altiorplein 1, Landerij 1 t/m 81, PC van Rijnplantsoen 1 t/m 14, Rietlanden 1 t/m 14, Sportweg 1, van Wassenaerstraat 0 t/m 100.