Lekker lenteweer

Regio – Zaterdag blijft het zonnig. Zondag zijn er meer wolken, maar de zon zal ook regelmatig te zien zijn. Na het weekend houdt het zachte en zonnige voorjaarsweer aan.

Zonnig

De temperatuur loopt op naar 16-18 graden. Echt voorjaar!

Vandaag, vrijdag, wordt het nog zonniger dan donderdag. Er zijn wat minder stapelwolken en in de middag bestaat het weerbeeld vooral uit zon en sluierbewolking. Er staat nog steeds een matige en aan de kust vrij krachtige noordoostenwind. Het wordt 10 graden aan de noordkust, 11-13 graden in de noordelijke provincies en op sommige plaatsen in Zeeland. In de rest van het land kan liggen de maxima op 13-14 graden. Limburg maakt kans op 15 graden.

In de avond is het vrij helder en wordt het snel fris. De minima komen uit tussen 1 en 4 graden en in het noordoosten kan het een graadje vriezen. Aan de grond vriest het op grote schaal.

Zaterdag wordt een stralende dag. Het wordt ongeveer even warm als op vrijdag en de wind blijft in de noordoosthoek.

Zondag trekken vanuit het noorden wolkenvelden over het land waardoor het in de ochtend in het midden en noorden op veel plaatsen grijs is. In het zuiden is in de ochtend kans op zon. In de middag zal de bewolking in de centrale delen van het land breken en wisselend zon en stapelwolken elkaar af. In het noorden kan de bewolking hardnekkiger zijn en vooral aan de kust de zon langer tegenhouden. Het wordt 10-12 graden in het noorden en 12-14 in het midden en zuiden.

Na het weekend is het droog en vrij zonnig lenteweer. De temperatuur gaat iets omhoog met in het binnenland 15 tot plaatselijk 17 graden.