Lekker normaal juni weer

Regio – Wolkenvelden en flinke zonnige perioden wisselen elkaar af. Na een warme zondag, een koele(re) maandag maar de dagen daarna wordt het opnieuw warmer.

zon in blauw

Maandag (vandaag) is het wisselend bewolkt met af en toe zon en vooral het noordoosten maakt kans op een bui. De temperatuur haalt amper de 20 graden in de kustprovincies. Dit zijn normale temperaturen voor begin juni. Bij dit alles staat een matige tot vrij krachtige westenwind. In het Waddengebied kan het krachtig waaien, 6 Bft. Daardoor voelt het een stuk frisser aan dan dit weekend.

In de nacht naar dinsdag is het wisselend bewolkt en op de meeste plaatsen droog. De westenwind gaat liggen en het koelt af naar 13 graden aan zee tot 10 in Twente.

Dinsdag wordt het met 17 graden op de Wadden, 21 graden in het midden van het land en lokaal 23 in het zuidoosten op veel plaatsen een graadje warmer dan maandag. In het westen schijnt de zon flink. In het oosten komt meer bewolking voor en in het uiterste noordoosten kan een buitje ontstaan. De westen- tot noordwestenwind is slechts zwak tot matig en daardoor voelt het al snel aangenaam aan.

Woensdag wordt een prachtige zomerdag. De zon schijnt flink en het blijft overal droog. Omdat een hogedrukgebied boven ons land ligt staat er weinig wind. Alleen in de kustprovincies steekt een frisse zeewind op. Daardoor is het op de stranden 20-23 graden. In de rest van het land is het veel warmer met 24 tot 27 graden.

Donderdag draait de wind naar het zuiden en daarmee wordt warmere lucht aangevoerd. In het binnenland stijgt de temperatuur naar 25 tot 30 graden. Op de stranden is het door wind van zee iets minder warm met 21 graden op de Wadden en 24 langs de westkust. Zon en stapelwolken wisselen elkaar dan af, in het oosten kan later op de dag een regen- of onweersbui ontstaan.

Vanaf vrijdag voert een noordwestenwind frissere lucht uit. Het weerbeeld bestaat uit een mix van zon en stapelwolken. De kans op een bui is klein. De temperatuur ligt daarbij rond 18 graden in het noordwesten en 20-23 graden dieper in het binnenland. Mogelijk gaat de temperatuur vanaf zondag weer omhoog.

Bron: weeronline