Lekker weekendweer

Regio – Vandaag nog wat buitjes, maar in het weekend kunnen we lekker weer verwachten. In de ochtend kan het mistig zijn, maar daarna is het vrij zonnig.

Mist

Vandaag, vrijdag, is het in het westen overwegend bewolkt met plaatselijk wat regen of motregen. In het oosten is het lokaal mistig. De mist lost op en dan schijnt nog even de zon. Vanuit het westen neemt geleidelijk de bewolking toe. In de middag zijn er veel wolkenvelden met in het midden en westen een paar lokale buien. In het oosten is het aan het begin van de middag droog. Later trekken de buien naar het noorden en oosten. In het zuidwesten breekt de zon door en ook aan de westkust wordt het wat zonniger. Het wordt 17 graden in de noordwestelijke helft, 18 in het zuiden en plaatselijk 19 in het oosten. De wind is zwak tot matig en varieert van zuidwest tot noordwest.

In de avond en nacht kan mist ontstaan en het verkeer kan daarvan hinder ondervinden. De temperatuur daalt naar 6-7 graden tijdens heldere perioden en 9-11 graden aan de kust en in de mist.

Zaterdag is het in de ochtend regionaal grijs door mist en lokaal ook laaghangende bewolking. Op andere plaatsen begint de dag zonnig. Halverwege de ochtend trekt de mist op en breekt op steeds meer plaatsen de zon door. In de middag is het vrij zonnig met vooral in het noordoosten ook stapelwolken. Het wordt 17 graden aan de kust en 18 landinwaarts. Door een vrij zwakke wind is het voor het gevoel extra lekker.

Zondag wordt het uitstekend weer met op grote schaal 19-20 graden. In het zuiden en zuidoosten kan het zelfs 21 tot lokaal 22 graden worden. Op de Wadden en in het noordwestelijk kustgebied is het 17-18 graden. Daarmee is het iets warmer dan normaal. Het weerbeeld bestaat vooral uit zonneschijn en wat hoge bewolking. Lokaal kunnen een paar stapelwolken ontstaan. De wind is matig en komt uit het oosten.

De dagen daarna is het iets minder zonnig dan in het weekend, maar de zon zal regelmatig schijnen. Een groot deel van de tijd is het droog bij een matige oostenwind. Vanaf dinsdag is wel een kleine kans op een lokale bui. De middagtemperatuur ligt tussen 17 en 19 graden. Later in de week wordt het in het binnenland mogelijk weer 20-21 graden. De wind draait dan naar het zuiden.

Bron: weeronline