Lekker weekendweer

Regio – Dit weekend ziet er niet slecht uit, vooral op zondag schijnt de zon vaak. Zaterdag valt lokaal wat regen. Met 12-15 graden is het lenteachtig.

Zonnig

Vandaag, vrijdag, is het lenteachtig. Er zijn flinke zonnige perioden, afgewisseld met stapelwolken. Het blijft droog en de temperatuur stijgt naar 9 graden in het noorden tot 12 in het zuiden. In de loop van de middag zijn er naast stapelwolken ook velden hoge bewolking. Er staat maar weinig wind en daarmee is het prima weer.

In de avond is het vrij helder met vooral in het noordoosten ook wolkenvelden. In de nacht neemt vooral in het westen en noorden de bewolking toe en daalt de temperatuur naar 2-5 graden. In het zuidoosten komen opklaringen voor en liggen de minima rond of iets onder het vriespunt.

Zaterdag zijn er in de ochtend in het zuidoosten flinke zonnige perioden. In de kustprovincies is het bewolkt met soms zon, maar in het noorden en noordwesten is ook kans op een klein beetje regen. In de loop van de dag stijgt ook op andere plaatsen een enkel spatje vallen, maar in het zuidoosten blijft het ook dan droog met hoge bewolking en zon.

De temperatuur stijgt in het noorden naar 10-11 graden. In de centrale delen wordt het 12 graden en in het zuiden is het met 13-14 graden behoorlijk zacht. De wind is zwak tot matig en komt uit het zuiden.

Zondag schijnt de zon van tijd tot tijd, al kan in het noorden ook wat bewolking voorkomen. Het blijft waarschijnlijk overal droog en de temperatuur stijgt naar 12 graden in het noorden en 15 in het zuiden. Dat is veel zachter dan de normale waarde van 9 graden.

De dagen daarna is het lenteachtig met zonnige perioden en op de meeste plaatsen blijft het droog. De temperatuur ligt rond 10 graden op de Wadden en dieper landinwaarts kan het zelfs 15 graden worden! Doordat er weinig wind staat zal het lenteachtig aandoen.

Bron weeronline.nl