Lekker weertje

Regio – Het lijkt een heerlijke week te worden met weliswaar wat bewolking, maar ook zon en stijgende temperaturen.

zonnig

Vandaag, maandag zal de mist en laaghangende bewolking in de ochtend verdwijnen. In de rest van het land schijnt de zon en in de middag is het stralend weer. De wind komt uit het oosten tot zuidoosten waardoor de temperatuur iets hoger uitvalt. Het wordt 12 tot 15 graden in het noorden en 16 tot 18 graden in het midden en zuiden. In de loop van de middag wordt het aan de noordkust koeler door een aanlandige wind.

Dinsdag is het vrij zonnig en neemt in het middag vanuit het zuiden de bewolking toe. Het is erg zacht met in de kustgebieden 14 tot 16 graden en in de zuidoostelijke helft 17 tot 19 graden. In Noord-Brabant en Limburg kan het plaatselijk 20 graden worden en dan is dat de eerste warme dag van het jaar. Er staat een matige zuidwestenwind en aan de noordwestkust is de wind vrij krachtig. In de avond neemt de bewolking toe en is er een kleine kans op een bui.

Woensdag blijft het met 12 graden in het noordwesten tot 17 graden in het zuiden zachter dan normaal. Er is wel vrij veel bewolking en zo nu en dan kan er een beetje regen vallen. De wind blijft in de zuidwesthoek.

Donderdagochtend kan in het noordoosten nog een beetje regen vallen, maar in de middag is het waarschijnlijk droog en zijn er zonnige perioden. Het wordt een warme dag met 19 tot 21 graden in het zuiden, midden en oosten. In het zuiden kan het met voldoende zon plaatselijk 22 of 23 graden worden. In het noordelijke provincies liggen de maxima tussen 16 en 19 graden.

De dagen daarna neemt de bewolking toe en kunnen enkele buien ontstaan. Tussendoor schijnt ook de zon en de middagtemperatuur gaat geleidelijk omlaag met op zondag 12 tot 15 graden.

Bron: weeronline