Lekkere lenteweek

Regio – Vandaag begint bewolkt, maar in de middag breekt de zon door. Later in de week is het zonnig en warm lenteweer.

Vandaag, maandag, start de dag op veel plaatsen bewolkt en vooral in de oostelijke helft kan een deel van de ochtend nog wat lichte regen vallen. In de loop van de dag komt er meer ruimte voor de zon. Waarschijnlijk verloopt de middag in het westen zonniger dan in het oosten. Het blijft op de meeste plaatsen droog en het wordt 13 graden op de Wadden tot 18 in Limburg. De wind is matig en waait uit het westen.

In de nacht kan, vooral in het binnenland, mist ontstaan. De minimumtemperatuur komt uit rond 4 graden en aan de grond kan de temperatuur dalen tot tegen het vriespunt.

Dinsdagochtend verdwijnen de eventueel aanwezige mistbanken snel en de rest van de dag verloopt zonovergoten. Met 16 graden op de Wadden tot lokaal 22 graden in het zuidoosten is het aangenaam warm. De wind is zwak matig en waait uit het zuidwesten tot zuiden.

Vanaf woensdag zoekt de wind de (zuid)oosthoek op. Het blijft een aantal dagen volop zonnig en het wordt bijzonder warm voor de tijd van het jaar. Woensdag wordt het 19 graden op de Wadden, 23 in de Randstad en 24-26 in het zuiden en oosten van het land.

Donderdag wordt het nog warmer met 20 graden op Vlieland, 24 in Amsterdam en 27 in Tilburg, Venlo en Arnhem. Ook op vrijdag kan het landinwaarts zomers warm worden met maxima van 25-27 graden.

Bron: weeronline