Lenteweer even weg

Regio – Het mooie lenteweer is weer even weg. De  temperatuur is een stuk lager, het is wisselend bewolkt met overdag in het noorden en oosten een bui en in de avond op meer plaatsen regen.

weekend-met-lenteweer-psv-speelt-belangrijk-duel-bij-az

Vrijdagmorgen is het in de ochtend bewolkt met in het zuiden en oosten plaatselijk een beetje motregen. In het noorden en westen wordt het snel droog en breekt af en toe de zon door. In het zuidoosten wordt het later in de ochtend droog en schijnt af en toe de zon.

In de middag is het wisselend bewolkt. In het noorden en oosten kunnen een paar lichte buien ontstaan. Met 9 graden in het noorden tot 11 in het zuiden is het niet meer zo warm. Daarbij staat een matige tot vrij krachtige westenwind. Aan de noordwestkust is de wind krachtig.

Aan het begin van de avond neemt de bewolking toe en in het noordwestelijke helft gaat het regenen. Daarbij kan het aan de westkust tijdelijk hard waaien. Later op de avond zijn er in het hele land perioden met regen en de nacht naar zaterdag verloopt ronduit nat.

Zaterdag wordt een grijze en onstuimige dag. In de ochtend regent het op veel plaatsen. In de middag neemt de neerslag af. In het westen zijn er ook droge perioden, maar in het binnenland blijft het wisselvallig. Het wordt 8 graden in het noordoosten, 11 in de centrale delen en plaatselijk 13 in het zuidwesten. De zuidwesten- tot westenwind is matig tot vrij krachtig en aan de kust is de wind krachtig tot hard.

Zondag blijft het wisselvallig met nog steeds een matige tot (vrij) krachtige wind. Er valt minder neerslag dan op zaterdag, maar echt droog is het niet. Aan het eind van de middag kan op een enkele plek de zon kortstondig doorbreken. Het is wel vrij zacht met 11 graden in het noorden en 14 in het zuiden.

Na het weekend is het licht wisselvallig met vrij veel wolkenvelden, dagelijks kans op wat regen en soms zon. Later in de week neemt de kans op regen af en laat de zon zich wat vaker zien. Maandag wordt het 11 tot 15 graden, later in de week liggen de maxima tussen 9 en 12 graden.

Bron: weeronline.nl