LHBTI logo

Aapje heeft het over een logo voor iets wat je niet helemaal bent.

Aapje

Collega Rekel, nam verleden week al het man of vrouw zijn op de hak. Nu terug van vakantie nog even het nieuws nagekeken. Conclusie: er is een nieuw soort mens bijgekomen.

Was je eerst een man of een vrouw met een genetisch afwijking nu ben je een geregistreerde soort en dus zonder afwijking. Hoera je hebt geen afwijking meer maar je behoort wel tot een heel klein clubje.

En dat clubje moet dan ook een eigen vignet. En nu komt de Aap uit de mouw, het logo is half man en half vrouw over de lengte as en dat moet dan op de deur van het toilet komen te staan. Dus achter die deur beslis je voor “staand of zittend”.

Aapje vindt het maar raar. Vroeger had je ook afbeelding van half man en half paard dat waren Centaurs. Of half vrouw en half vis, ja de Zeemeermin. Het waren mythologische figuren.

Is er nu behoefte aan een nieuwe mythe? Maar welk probleem moet mythisch opgelost worden? Het toilet is niet het probleem, je gaat gewoon naar het toilet wat die dag past bij je kleding en zoals de mensen je zullen inschatten. Nee het probleem is identiteit en de opvatting dat we niemand mogen uitsluiten.

Aapje las in een andere column, dat ”beste kijkers” ook niet meer mag want er zijn blinde mensen die naar de TV luisteren. Maar “beste mensen” is ook niet altijd correct, want er zijn zeker 10% mensen die niet zo best zijn.

Aapje wil graag als columnist uitgesloten blijven om de gek te steken met de gekkigheid. Wanneer buigt de Raad van Raarmeer zich over dit onderwerp?

Aapje