Lintje voor Adrie van Lith

Noorden / Nieuwkoop – Adrie van Lith uit Noorden heeft donderdag 26 april een koninklijke onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester Frans Buijserd.

Adrie en Angelien

Van Lith, eigenaar en mede-exploitant van RTV Lokaal is geen onbekende in de sport en mediawereld van deze regio. Hij begon als radio verslaggever en presentator bij Radio LOT, is alter actief geweest met NEO radio en ook bij Alphen Stad FM heeft hij de nodige uren doorgebracht. De laatste jaren is Adrie in een actief samenwerkingsverband voor RTV Hollands Midden en RTV Lokaal aan het werk. Met name het sportgedeelte is zijn vakgebied. Adrie weet op bijzondere wijze veel vrijwilligers te motiveren om ook mee te doen op beide nieuwszenders.

Adrie is ook al vijf jaar de motivator van de Sportverkiezing Nieuwkoop. Een jaarlijks evenement dat voor en door de lokale bevolking wordt gesteund. Op voetbalgebied organiseert Adrie al een paar jaar de strijd om de RTVLokaal Bokaal, een voetbalevenement voor de Nieuwkoopse voetbalclubs.

Naast zijn media-activiteiten is Adrie bestuurslid in de Stichting Buitensport Nieuwkoop (Stibuni) en is hij bestuurslid van de politieke partij SBN.

Adrie, maar ook echtgenote Angelien die hem veel uurtjes moet missen: van harte gefeliciteerd!