‘Maak haast met Koetshuis-locatie’

Nieuwkoop – De HuurdersBelangenVereniging (HBV) Nieuwkoop streeft naar extra bouw van woningen voor starters en senioren. In dat streven wordt de HBV gesterkt door WoningStichting Nieuwkoop (WSN) en daarom wordt nu ook de politiek gemaand.

Koetshuis locatie moet snel worden benut, meent HBV

In een brief aan de gemeenteraadsleden geeft de HBV aan dat het onlangs opgeleverde Aar en Amstel een mooi voorbeeld is samenwerking en participatie. ‘De wens van aanpassing tot een verbeterde woonbestemming is uiteindelijk gerealiseerd tot blijdschap van velen,’ aldus een woordvoerder van HBV.
In de brief aan de politieke vertegenwoordigers dringt de HBV er op aan om door te pakken op een andere Nieuwkoopse locatie: het Koetshuis.
Het Koetshuis staat er al jaren troosteloos bij en het is nu tijd om zo snel mogelijk de gewenste bestemmingswijziging goed te keuren, zodat WSN kan slopen en herbouwen.
De inmiddels vertrokken directeur Annelies Barnard heeft laten weten dat WSN het voornemen heeft om op de locatie Koetshuis te laten slopen om er vervolgens (senioren)appartementen te gaan realiseren.