Man met inbrekerswerktuigen aangehouden na achtervolging

Bilderdam – Vannacht werd na een achtervolging vanaf de Westkanaalweg in TerAar een 28-jarige man uit Amstelveen aangehouden op het fietspad in Bilderdam.

Rond 3 uur vannacht zagen agenten dat een scooterrijder hen tegemoet reed op de Westkanaalweg in Ter Aar. Bij het zien van de politieauto draaide de scooterrijder snel om en reed hard weg. Ondanks het stopteken wat vervolgens werd gegeven en het blauwe zwaailicht wat hierna volgde stopte de scooterrijder niet maar ging deze de Tolhuiskade op richting Bilderdam. Diverse pogingen om de scooter in te halen werden door de bestuurder gepareerd door telkens voor de politieauto te rijden. Tijdens zijn vluchtpoging zagen agenten dat de bestuurder diverse goederen weggooide de Drecht in.

Uiteindelijk wisten de agenten de scooterrijder door slim stuurwerk tot stoppen te dwingen. De bestuurder, een 28-jarige man uit Amstelveen is hierop direct aangehouden voor het negeren van het stopteken.

Na controle van de gegevens van de bestuurder bleek dat zijn rijbewijs ongeldig was verklaard.

Enkele goederen die de bestuurder in een tas had weggegooid konden de agenten nog achterhalen. Hierin bleken diverse inbrekerswerktuigen te zitten waaronder diverse schroevendraaiers, een zaklamp en een slotentrekker.

De 28-jarige man is ingesloten in het arrestantencomplex in Gouda. De recherche heeft de zaak in onderzoek.