Mark Wens ondernemer in turncentrum

Nieuwkoop – Mark Wens, afkomstig uit Noorden, is hard bezig om een turncentrum in Utrecht van de grond te krijgen. Medio 2019 moet het turncentrum van Mark Wens gerealiseerd zijn.

Mark-Wens-Turn4U
Mark Wens (26) is bekend als voetballer bij Sportief en als medewerker in zwembad Aarweide. Hij was ook turntrainer bij LDO Noorden en De Zevensprong. Sinds anderhalf jaar is hij trainer bij Turn4U in Utrecht. Hij is van plan om samen met deze overkoepelende turnvereniging voor turntalenten een nieuw turncentrum in gebruik te nemen. Er is in Utrecht al een turncentrum (Kanaleneiland), maar Turn4U groeit met haar 350 leden en een wachtlijst bij een aantal divisies behoorlijk uit haar jasje. De vereniging wil voorkomen dat turntalent naar elders vertrekt.
De turnhal Welgelegen op het Kanaleneiland is praktisch ieder uur van de dag bezet en blokkeert daardoor de groei van Turn4U. Wens wil samen met het nieuwe bestuur van Turn4U het tweede turncentrum van de grond tillen.

Mark Wens is optimistisch gestemd, want hij krijgt veel positieve reacties en zelfs al aanvragen voor verhuur. Hij wil dat de nieuwe locatie een ontmoetingsplek wordt voor de turnwereld, maar ook een plek waar ouders en andere belangstellenden zich thuis voelen tijdens de turntraining van hun kroost. Naast een trainingshal, een wedstrijdhal en een gymzaal wil hij daarom ook horeca faciliteiten realiseren.

Nieuw-turnhal-de-Meern
Het nieuw te realiseren turncentrum beslaat 2.600 m2, waarvan de wedstrijdhal 850 m2 voor haar rekening neemt en de trainingshal 700 m2 bestrijkt. Het turncentrum wordt gebouwd aan het Strijkviertel in De Meern. De oude gebouwen, die er stonden, zijn reeds gesloopt en in januari volgt de bodemsanering van het terrein, waar ongeveer 1.000 nieuwe woningen worden gebouwd. Het turncentrum is straks met het openbaar vervoer goed te bereiken, want de bus stopt pal voor de deur en ook aan een eigen parkeerterrein is gedacht.