Markt met De Bende

Nieuwveen – In een leegstaand pand aan de Dorpsstraat heeft De Bende zaterdag en zondag een markt met “mooie spullen”gehouden.

Een succesvolle markt, want er is heel wat verkocht. Enkele weken geleden hebben leden van De Bende goederen opgehaald, gerepareerd, opgeknapt en verkoopklaar gemaakt. Tussen 10.00 en 16.00 uur was het beide dagen lekker druk, de laatste uurtjes (tot 18.00 uur) nam de belangstelling duidelijk af.

Bendeleider Natasja Borst was echter zeer tevreden. ‘Lekker druk, gezellig en geld verdiend om met de leden op kamp te gaan.’

Natasja is samen met Inge van Schie en andere vrijwilligers nog maar net begonnen met De Bende. Ze is vooral bekend vanuit de sportwereld als lesgeefster en leiding bij de scouting. Natasja legt uit dat het tijd is voor een breder aanbod. ‘Er zijn veel kinderen met een ‘medisch etiket’ als ADHD, ADD, autisme, PDD-NOS. Zo`n ‘etiket’ is helpend om de juiste zorg en ondersteuning te krijgen. Toch lijkt het soms of er meer kinderen ‘anders zijn’ dan gemiddeld. Ik vind het belangrijk om te blijven kijken naar wie het kind is, wat hij / zij wél kan, in plaats van de nadruk te leggen op wat (nog) minder goed lukt. Ik denk dat het voor ieder kind belangrijk is om ergens bij te horen, onderdeel te zijn van een groep. In een groep kan je dingen die nog moeilijk of minder goed ontwikkeld zijn, van elkaar leren.

Het is haar persoonlijke ambitie om een fijne plek te bieden aan kinderen die zich moeilijker bij een groep aansluiten. Ze leert de groep spelenderwijs om rekening te houden met elkaar; een goede sfeer, respect voor elkaar en plezier staan voorop.

Wie meer wil weten over de boefjes, de bengels, de bandieten of beter gezegd: De Bende: www.de-bende.nl