Media klopt Vlinder-paniek op

Nieuwkoop – Tijdens het vragen-halfuurtje in de raadsvergadering van 2 februari kwam sporthal De Vlinder nog even voorbij.

vlinder

Pien Schrama (MPN PN) vroeg naar de chaotische ontwikkelingen omtrent de acties voor behoud van De Vlinder. Wethouder Elkhuizen zei dat hij in gesprek was met allerlei groepen / groeperingen en dat er goed “van buiten naar binnen” wordt gewerkt.
‘Valt het u tegen dat we er als college al mee bezig zijn?’ vroeg hij aan Schrama. Die vond echter dat het college zelf de “paniek” had veroorzaakt door het contract op te zeggen.
Elkhuizen en later ook Marco Oehlenschläger (D66) vonden dat vooral de media dit verhaal opkloppen. ‘Gaat u maar rustig slapen, het komt goed.’ Een uitspraak van de D66 voorman, die niet helemaal in goede aarde viel.
Oehlenschläger en later ook Hendriksen (SBN) vonden dat het vragen halfuurtje wel heel erg op een debatje begon te lijken. ‘Daar is helemaal niks mis mee’, schoot Van Belzen Schrama te hulp. ‘Als er vragen vanuit de samenleving zijn, moeten we daar gewoon over kunnen praten/discussiëren en zeker nu de besluitvormende raad zo snel verliep.’