Meehelpen riet planten

Ter Aar – Een deel van de oever van de Geerplas in Ter Aar krijgt nieuwe rietstekken. Belangstellenden mogen op 7 mei rietstekken planten op de nieuw aangelegde natuurvriendelijke oever.

Dat gebeurt op een locatie waarvoor men vanaf de Geerweg de afslag Reigerbos neemt en in de bocht van het Reigerbos dient men rechtdoor te lopen. Sjaak Langeslag, hoogheemraad en Annemiek Kooij, teamleider Stad & Duin (Staatsbosbeheer) planten de eerste rietplantjes. Daarna kan iedereen zelf aan de slag met het planten van rietstekken of deelnemen aan één van de andere activiteiten. Staatsbosbeheer is aanwezig om uitleg te geven over het gebied en samen met Hoogheemraadschap van Rijnland vertellen zij u over de plannen die er zijn voor het gebied en welke gevolgen deze hebben voor de waterhuishouding en de natuurontwikkeling.

Speciaal voor kinderen is er een slootsafari om te ontdekken welke, waterbeestjes en –plantjes in de sloot leven. Alle activiteiten zijn gratis, aanmelden is niet nodig. De bijeenkomst is om 16.00 uur afgelopen. Goed weer is nodig om het riet te kunnen planten dus houd de website van Rijnland of hun Facebookpagina in de gaten. Uiterlijk 3 mei leest u daar of de activiteiten doorgaan.