Meer neerslag maar minder koud

Regio – Vandaag komt in de loop van de middag vanuit het zuiden sneeuw. In het weekend wordt het wat zachter. Wel is er grote kans op gladheid.

Vandaag, vrijdag, start droog en vooral in het noorden zonnig. Vanuit het zuiden neemt de bewolking toe en in de zuidelijke delen van het land volgt in de middag sneeuw. Het wordt -2 graden in Groningen en Friesland tot +1 lokaal in het zuiden. Door de nog altijd zeer aanwezige (noord)oostenwind blijft de gevoelstemperatuur nog erg laag. Tijdens de avond en de nacht naar zaterdag breidt de sneeuw zich over ons land uit en kan een sneeuwdekje ontstaan. In het zuiden kan de sneeuw uiteindelijk overgaan in regen en dan wordt het verraderlijk glad door ijzel.

Zaterdag is er veel bewolking en vooral in de ochtend valt lokaal een beetje neerslag. Hierbij is grote kans op gladheid. In de middag is er in het noorden ruimte voor de zon. De wind zit nog altijd stevig in de oosthoek en de temperatuur heeft moeite om boven het vriespunt te komen. De maximumtemperatuur varieert van -1 in het noordoosten tot +4 in het zuiden van het land.

Zondag loopt de temperatuur op naar 2 graden op de Wadden en 7 graden in Zuid-Limburg. In het midden van het land wordt het een graad of 5. Er is veel bewolking en kans op wat regen. In de noordelijke helft van het land kan de neerslag eerst nog winters zijn.

Volgende week is het weerbeeld waarschijnlijk behoorlijk wisselvallig met elke dag neerslag en slechts af en toe zon. De wind houdt een voorkeur voor de oosthoek. Het is is minder koud, de maxima liggen rond een graad of 5 en in de nachten daalt de temperatuur naar of zelfs iets onder het vriespunt. Hierdoor blijft er kans op gladheid.

Bron: weeronline