Meet en Greet Nieuwko m/p ers

Nieuwkoop – Rotary Nieuwkoop houdt i.s.m. andere organisaties dinsdag 13 februari een bijzondere bijeenkomst. Een Meet & Greet met Nieuwkopers en Nieuwkomers.

Verenigde Ondernemers Nieuwkoop (VON) werkt hier graag aan mee, want er wordt onder andere geprobeerd om werkgevers en mensen die werk zoeken bij elkaar te brengen.

De economie trekt aan en ook bij de bedrijven in Nieuwkoop zijn er steeds meer vacatures. Toch lukt het een aantal mensen niet om geschikt werk te vinden en een aantal bedrijven niet om geschikte werknemers te vinden. Dit heeft verschillende oorzaken.
Voor mensen die pas de laatste jaren in Nederland zijn komen wonen als statushouder is taalachterstand en onbekendheid met de Nederlandse arbeidsmarkt een belangrijke belemmering.

Door het gesprek aan te gaan tijdens de “Meet & Greet” kunnen werkgevers de talenten onderkennen en kijken wat de mogelijkheden zijn. Voor de werkzoekenden is het een verkenning van de arbeidsmarkt. Naast reguliere taallessen via diverse instanties is onlangs een bijeenkomst gehouden om te leren hoe een cv wordt opgesteld.

Het doel van de “Meet & Greet” op 13 februari is werkzoekenden en bedrijven contact te laten maken, te netwerken en nieuwkomers en Nieuwkopers met elkaar te verbinden.

Tijdens deze avond presenteren diverse culturen zich ook met hapjes, er is een inburgerings kennistest, er zijn diverse stands met informatie en er is een presentatie over Syrië.

Voor ondernemers wellicht een interessante gelegenheid om kennis te maken. Meer op de ondernemerswebsite www.vonieuwkoop.nl