Meike wint kwartfinale voorlezen

Nieuwkoop – Meike Volwater van basisschool Antonius in Noorden heeft de (lokale) kwartfinale van de Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen.

De Voorleeswedstrijd is verdeeld in rondes, de school ronde, regionale ronde, provincie en dan uiteindelijk de landelijke finale. Op 3 februari was in de bibliotheek in Nieuwkoop de kwartfinale, deze is gewonnen door Meike Volwater. Zij las voor uit Chatgevaar van Pieter Feller en mag nu door naar de provinciale ronde. De landelijke finale vindt plaats op 23 mei, hier wordt dan de grote winnaar van de Voorlees Wedstrijd 2018 gekozen.

Motiveren

De voorleeswedstrijd is voor kinderen van groep 7 en 8. Iedere basisschool kan iemand aanmelden om mee te laten doen. Het doel van de nationale voorleeswedstrijd is om kinderen te motiveren en enthousiast te maken om te lezen. Jurylid Lydia Zeijlemaker zegt “Met voorlezen laat je ook iets van jezelf zien. Als jury zien we van ieder kind een klein stukje van zijn of haar wereld voorbij komen. Alle kinderen hebben een stukje gekozen en lezen dat op hun eigen manier voor. Dat maakt een voorleeswedstrijd altijd weer bijzonder.”