Meivakantiepret in Bezoekerscentrum

Nieuwkoopse Plassen – Het is weer meivakantie! In het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten aan de Nieuwkoopse Plassen is er van alles te doen. Voor jong en oud, binnen en buiten.

Scherpe boterbloem (Ranunculus acris), Ranonkelfamilie (Ranunculaceae), Ranonkelachtigen (Ranunculales), Tweezaadlobbigen (Magnoliopsida), flora - Landgoed Haarzuilens, Haarzuilens, Utrecht, Nederland, Europa

Scherpe boterbloem (foto Natuurmonumenten)

Op www.natuurmonumenten.nl/bcnieuwkoopseplassen vind je een overzicht van alle activiteiten in het bezoekerscentrum.

5 mei: OERRR Planten en Kruiden eten uit de natuur

Veel wilde planten in Nederland zijn eetbaar. Wist je bijvoorbeeld dat je met munt heerlijke kruidenthee kunt zetten? Langs de Nieuwkoopse Plassen groeit dit plantje volop. En van de appelbes uit Nieuwkoop kun je weer heerlijke jam maken. Vaar met ons mee de plas op. Ruik, voel en proef!

3 mei: OERRR Watersafari

Vanaf mei varen  op woensdagmiddag 3 mei de boswachters van Natuurmonumenten weer uit, de Nieuwkoopse Plassen op. Tijdens de Watersafari van OERRR leren kinderen alles over het ontstaan van de plassen en gaan zij op zoek naar de dieren die in en rondom de Nieuwkoopse Plassen leven.

Otterspeurtocht

Kom snel langs in het bezoekerscentrum voor de gratis speurtocht van Otje de Otter. Tijdens deze tocht kom je van alles te weten over Otje en zijn ottervrienden. Speciaal voor kinderen van 4 t/m 8 jaar en hun (groot)ouders.

Meer informatie bij het Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen, Dorpsstraat 116 te Nieuwkoop of www.natuurmonumenten.nl/bcnieuwkoopseplassen